Skip to content

Hulp bij Gratis Locaties

Help je ons met het zoeken naar gratis locaties?

Een van de problemen als je een Klassenfeestje wilt geven is het vinden van een (liefst gratis) locatie om het feestje te geven. Want om met een hele klas kinderen in je eigen huis te kunnen feestvieren is voor de meeste Nederlanders qua ruimte niet echt haalbaar. En omdat het huren van ruimte toch vaak behoorlijk wat kost (gemiddeld 65 euro) stimuleren we vanuit Klassenfeestjes gratis locaties te zoeken. Dat kunnen bijvoorbeeld speeltuingebouwtjes zijn, buurthuizen, clubhuizen, scholen of kinderopvangverblijven. In een aantal gemeenten in Nederland hebben we inmiddels gratis locaties geregeld. Bijvoorbeeld in de gemeente Groningen waar met wat hulp van de gemeente een aantal locaties zich gratis beschikbaar stellen om een Klassenfeestje te geven.

Wil jij een klassenfeestje geven en zoek je een gratis locatie? Hieronder geven wij een aantal tips.

TIps

  • Kijk in je buurt welke locatie geschikt is voor een klassenfeestje.
  • Ga hier gewoon eens praten en leg je vraag voor.
  • Leg ook uit dat Klassenfeestjes bedoeld zijn om uitsluiting tegen te gaan. En dat je daarom ook een voorstander bent van gratis locaties, om ook mensen met minder financiële mogelijkheden in staat te stellen om een klassenfeestje te organiseren.
  • Vaak zullen de beheerders je vraag moeten voorleggen aan het bestuur of de directie. Dat kan even duren voor je daar antwoord op hebt, dus houd hier rekening mee bij je planning van je eigen Klassenfeestje.
  • Je kunt daarnaast ook contact opnemen met de gemeente. Stuur bijvoorbeeld de onderstaande voorbeeldmail / brief naar de kinderburgemeester (als die er in jouw gemeente is).
  • Als er geen kinderburgemeester is, stuur dan de wethouder van jeugdzaken een mail / brief of direct naar de burgemeester. Stuur bijvoorbeeld de onderstaande voorbeeldmail / brief naar de wethouder.
  • En als het lukt, wil je ons dan op de hoogte stellen? Dan kunnen we er op onze site, facebookpagina, twitter en in onze nieuwsbrief aandacht aan besteden.

Voorbeeld brief kinderburgermeester

Voorbeeld brief Wethouder

Beste <naam kinderburgemeester>

We willen je graag wat vragen voor klassenfeestjes. Bij een klassenfeestje nodigt de jarige (of liefst meerdere jarigen tegelijk) alle kinderen van de klas uit voor het verjaardagsfeestje. Hiermee voorkom je op een heel simpele manier dat er kinderen zijn die nooit worden uitgenodigd voor een feestje. En als je nooit wordt uitgenodigd voor een feestje is dat erg naar.

We willen zelf binnenkort een klassenfeestje organiseren voor <naam van de jarige kinderen> van de <naam van de school>.

Dit feestje kunnen we niet thuis geven, want 25 kinderen is best veel om in je huis te hebben. Vandaar dat we op zoek zijn naar een locatie in de buurt waar we dit feestje kunnen geven. Liefst niet te duur en allerliefst natuurlijk gratis. We denken aan <naam van de locatie>. Kan de gemeente ons hierin steunen? 

En omdat we vinden dat juist ook kinderen van ouders die niet zo veel geld hebben, deze feestjes moeten kunnen organiseren, willen we vragen of de gemeente structureel gratis locaties voor klassenfeestjes ter beschikking wil stellen. In bijvoorbeeld de gemeente Groningen is dat al gelukt en stellen nu een aantal locaties zich gratis beschikbaar voor het geven van klassenfeestjes. 

En als de gemeente positief staat tegen over dit initiatief, is er misschien ook wel wat geld beschikbaar om juist arme kinderen te steunen om een Klassenfeestje te geven? Armoede is tenslotte een belangrijk oorzaak voor uitsluiting. En misschien kan de gemeente ook op de facebookpagina aandacht aan dit initiatief besteden? Op de website www.klassenfeestjes.nl staat hier meer over te lezen.

Wil je meer weten, dan willen we graag langs komen om over klassenfeestjes te praten. En we zijn heel benieuwd naar wat jij er van vindt!

Met vriendelijke groet,
<jouw naam>

p.s. De realisatie van Klassenfeestjes in geheel Nederland wordt sinds 2017 ondersteund door de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen en wordt deels gefinancierd door de Stichting Kinderpostzegels.

Beste <naam van de wethouder>

We willen u graag wat vragen voor klassenfeestjes. Bij een klassenfeestje nodigt de jarige (of liefst meerdere jarigen tegelijk) alle kinderen van de klas uit voor het verjaardagsfeestje. Hiermee voorkom je op een heel simpele manier dat er kinderen zijn die nooit worden uitgenodigd voor een feestje. En als je nooit wordt uitgenodigd voor een feestje is dat erg naar.

We willen zelf binnenkort een klassenfeestje organiseren voor <naam van de jarige kinderen> van de <naam van de school>. Dit feestje kunnen we niet thuis geven, want 25 kinderen is best veel om in je huis te hebben. Vandaar dat we op zoek zijn naar een locatie in de buurt waar we dit feestje kunnen geven. Liefst niet te duur en allerliefst natuurlijk gratis. We denken bijvoorbeeld aan <naam van de locatie>. Kan de gemeente ons hierin steunen?

En omdat we vinden dat juist ook kinderen van ouders die niet zo veel geld hebben, deze feestjes moeten kunnen organiseren, willen we vragen of de gemeente structureel gratis locaties voor klassenfeestjes ter beschikking wil stellen. In bijvoorbeeld de gemeente Groningen is dat al gelukt en stellen nu een aantal locaties zich gratis beschikbaar voor het geven van klassenfeestjes. 

En als de gemeente positief staat tegen over dit initiatief, is er misschien ook wel wat geld beschikbaar om juist arme kinderen te steunen om een klassenfeestje te kunnen geven? Armoede is tenslotte een belangrijk oorzaak voor uitsluiting.

Tenslotte zouden we het erg waarderen als de gemeente ook op de facebookpagina aandacht aan dit initiatief wil besteden. Op de website www.klassenfeestjes.nl staat hier meer over te lezen.

Wilt u meer weten, dan willen we graag langs komen om over klassenfeestjes te praten. En we zijn heel benieuwd naar wat u er van vindt!

Met vriendelijke groet, 

 p.s. De realisatie van Klassenfeestjes in geheel Nederland wordt sinds 2017 ondersteund door de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen en wordt deels gefinancierd door de Stichting Kinderpostzegels.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op!