De acties van Richard Jonkers


Als ouder ben ik geïnspireerd geraakt door Klassenfeestje en het leek mij erg waardevol om aandacht aan het project te geven in mijn woonplaats. 

De school van mijn zoon organiseerde dit jaar een lentemarkt en zochten ouders die wilden helpen om dit te organiseren en realiseren. Een geschikt moment om Klassenfeestjes op de school onder de aandacht te brengen. Het team van Klassenfeestjes stuurde mij flyers op, die ik verspreid heb tijdens het evenement. Op deze manier konden ander ouders, leerkrachten en kinderen niet meer om Klassenfeestjes heen!

Omdat ik het van belang vindt dat het organiseren van Klassenfeestjes voor iedereen mogelijk is, ben ik in gesprek gegaan met onze bibliotheek. De bibliotheek is 'de huiskamer' van onze woonplaats en lijkt mij hierdoor een geschikte locatie voor het geven van Klassenfeestjes. Buurthuizen en scoutinggroepen zijn naar mijn idee ook goede opties.

Als een locatie in mijn woonplaats eenmaal geregeld is  wil ik als vervolg stap contact opnemen met de gemeente om te kijken of ik via hun netwerk Klassenfeestjes en de locaties verder onder de aandacht kan brengen. Een ingang bij het verenigingsleven zou bij kunnen dragen aan meer bekendheid. Er zijn helaas nog steeds kinderen die nooit worden gevraagd op een feestje en een klassenfeestje zou dit mooi kunnen oplossen.

Richard Jonkers


In het midden de zoon van Richard tijdens de lentemarkt