Oktober 2020
facebook twitter website 
logokl2
nieuwsbrief
Kinderen die ‘anders’ zijn worden vaak sociaal buitengesloten. ‘Anders’ zijn kan bijvoorbeeld komen door druk gedrag, doordat kinderen uit een ander land komen, in een arm gezin opgroeien, of heel verlegen zijn. Wat de reden ook is, er niet bij horen is één van de ergste dingen die kinderen kan overkomen. Sommige kinderen krijgen nooit een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje. Dat kan erg pijnlijk zijn. Daarom bedachten wij het project ‘Klassenfeestjes’. Als één kind in elke klas een keer de hele klas uitnodigt voor de verjaardag, dan zijn er geen kinderen meer die nooit een uitnodiging krijgen!

Klassenfeestjes in tijdschrift Pedagogiek in Praktijk!

''En zou er weer een grapje gemaakt worden over dat ene rare jongetje dat nooit werd uitgenodigd? Dat de uitnodiging aan hem werd aangereikt en, net voordat hij het blij verrast aanpakte, weer werd teruggegrist?''

Lees deze maand alles over Klassenfeestjes in het Pedagogiek in praktijk magazine.
PIP

Gratis handboek Klassenfeestjes voor leerkrachten!

Draaiboek Klassenfeestjes Leerkrachten
Het team van Klassenfeestjes heeft een speciale editie van het draaiboek uitgebracht voor leerkrachten om ook in coronatijd klassenfeestjes mogelijk te maken. En wij zijn trots dat leerkrachten dit handboek massaal opvragen! Juist nu is het van belang om sociale uitsluiting te voorkomen.

Heb jij het gratis draaiboek al gedownload?

Actiekaart Klassenfeestjes

Om het organiseren van een klassenfeestje nog iets makkelijker te maken, heeft Klassenfeestjes een actiekaart gemaakt. Volg de stappen op de actiekaart en geef een topfeest!

De actiekaart is zowel uitgebracht voor leerkrachten als voor ouders/verzorgers.
actiekaart

Klassenfeestjes verjaardagskaart

Klassenfeestjes
Leerkrachten en kinderen OPGELET! Heb je er wel eens aan gedacht om met de hele klas een kaartje naar de jarige te sturen? Wij hebben een speciaal kaartje gemaakt die je zo door kunt sturen naar de jarige Jop/Jet.

Vernieuwd handboek voor ouders/verzorgers

Naast het nieuwe handboek voor leerkrachten is een nieuwe druk voor ouders/verzorgers uitgebracht.

Bedankt voor het delen van al jullie ervaringen waardoor wij blijven vernieuwen!
Draaiboek

Help jij ons mee?

DSCF9024
Wij vinden dat Klassenfeestje veel aandacht verdient! Help jij ons bij het verspreiden van dit goede initiatief? Heb je ideeën over hoe wij nog meer aandacht kunnen krijgen? Of heb je ideeën voor Klassenfeestjes in coronatijd? Neem dan contact met ons op!

And we have a winner
In vorige nieuwsbrief kondigden we aan dat we het boek 'Hoera, ik sta voor de klas' onder de inzenders verlootten. Met als winnaar Richard Jonkers. Richard nogmaals bedankt voor de waardevolle tips!
SKN_logo_CMYK_g-r_gecentreerde logo
HG nederlands - RGB - beeldmerk oranje, tekst zwart
logo (1)
logo rug goed
facebook twitter website 
MailPoet