April 2020
facebook twitter website 
logokl2
nieuwsbrief
Goedendag. Hoe is het met je? En met je kinderen en de rest van de familie? Hopelijk niet ziek? Zitten jullie ook thuis of ben je buitenshuis aan het werk en worden de kinderen opgevangen? Hoe dan ook: sterkte! En laten we samen deze periode zo goed mogelijk doorstaan. Klassenfeestjes zijn nu natuurlijk niet mogelijk, maar uitsluiting tegengaan kan ook in deze periode heel goed. Dus, ook hier geldt:

Let een beetje op elkaar!

Wat te doen?

Sommige mensen hebben op het moment veel tijd en zoeken activiteiten om de tijd op te vullen. Anderen leven in een hectisch tijd door thuis werken te combineren met de zorg voor de kinderen.

Hoe houd je in deze bijzondere tijd de sfeer in huis prettig? De tijd die je nu samen doorbrengt zou je op een leuke manier kunnen invullen. Je kunt in het handboek een aantal tips en spelletjes vinden die nu ook goed te gebruiken zijn. De duckrace is bijvoorbeeld een erg leuk spel om te maken en thuis te spelen.


Je kan nu ook alvast met de kinderen een Klassenfeestje voorbereiden om na de Coronacrisis een knalfeest te geven! Het leukst is om dit feest met twee of meer kinderen uit de klas te geven. De voorbereidingen kan je nu al treffen. Inspiratie en tips vind je in ons handboek. En wellicht is het zelfs mogelijk om nu al een gratis locatie te vinden. Lees hier hoe je dit kan aanpakken.


De kinderen kunnen zelf alvast de uitnodigingen maken, een programma opzetten, spelletjes bedenken etc. Het is leuk en ze hebben alvast iets om naar uit te zien.

Tips om uitsluiting te voorkomen in tijden van Corona

Helaas kunnen verjaardagsfeestjes met meerdere kinderen op het moment niet doorgaan. We kunnen wel laten merken dat we aan de jarige denken. We kunnen een kaartje sturen, videobellen, een cadeautje opsturen. Vergeet vooral ook niet te denken aan alle kinderen uit de klas! Juist nu is de kans op sociaal isolement en het gevoel van eenzaamheid nog groter.

Op onze site kun je een speciaal kaartje downloaden.

Wees als ouders extra alert op cyberpesten en stimuleer de tegenhanger: cybersolidariteit.

Heb je tips om uitsluiting in tijden van Corona tegen te gaan, laat het ons weten. De beste tips zullen we op onze site zetten. En we verloten twee boeken 'Hoera, ik sta voor de klas' onder de inzenders.

Samen komen we er uit

We wensen je sterkte en gezondheid en bedenk wel: samen komen we er uit en samen zorgen we er ook in deze tijd voor dat geen kind buiten de boot valt.

Hartelijke groet, het klassenfeestjesteam,
Elin, Laura, Marc en Wim

SKN_logo_CMYK_g-r_gecentreerde logo
HG nederlands - RGB - beeldmerk oranje, tekst zwart
logo (1)
logo rug goed
facebook twitter website