September 2019
facebook twitter website 
logokl2
nieuwsbrief
Kinderen die ‘anders’ zijn worden vaak sociaal buitengesloten. ‘Anders’ zijn kan bijvoorbeeld komen door druk gedrag, doordat kinderen uit een ander land komen, in een arm gezin opgroeien, of heel verlegen zijn. Wat de reden ook is, er niet bij horen is één van de ergste dingen die kinderen kan overkomen. Sommige kinderen krijgen nooit een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje. Dat kan erg pijnlijk zijn. Daarom bedachten wij het project ‘Klassenfeestjes’. Als één kind in elke klas een keer de hele klas uitnodigt voor de verjaardag, dan zijn er geen kinderen meer die nooit een uitnodiging krijgen!

Nieuwe website online!

Klassenfeestjes krijgt veel aandacht in Nederland en België. En daar hoort een nieuwe website bij. Op de website zijn onze laatste nieuwsitems te vinden, download je het gratis draaiboek, vind je leuk spellen en locaties waar je gratis een Klassenfeestje kan geven en veel meer!
Schermafbeelding 2019-08-24 om 08.57.36

Het Klassenfeestje van de tweeling uit België

Het Klassenfeestje van de tweeling uit België
Anneke gaf voor haar vierjarige tweeling een Klassenfeestje. Met het Klassenfeestje zet Anneke een trend in de klas. Alle kinderen hebben recht op een feestje!

De kinderen konden volgens de juf de volgende de dag over niets anders praten dan het feestje.

Kinderpostzegels geeft school uit Leiden een Klassenfeestje!

Basisschool De Singel doet al ruim 30 jaar mee aan de Kinderpostzegelactie. Elk jaar maken de leerkrachten en leerlingen er een feestje van. Daarom gaf Kinderpostzegels de school én kinderen op haar beurt een Klassenfeestje cadeau.
DSCF9001

Klassenfeestjes nu ook gratis in het Trefpunt in Beijum!

Klassenfeestjes nu ook gratis in het Trefpunt in Beijum!
In Groningen zijn er inmiddels twaalf locaties waar gratis gebruik van gemaakt kan worden bij het organiseren van een feestje voor de hele klas. Het Trefpunt in Beijum heeft zich hier nu ook bij aangesloten! Wil je een Klassenfeestje organiseren in het Trefpunt?

Klassenfeestjes op RTV Noord

In het noorden van Nederland is veel aandacht voor Klassenfeestjes! Elin Hondebrink van Klassenfeestjes verscheen op RTV Noord om te vertellen over het project.
Klassenfeestjes op RTV Noord

Winnaar beste idee tegen ongelijkheid in de klas

Winnaar beste idee tegen ongelijkheid in de klas
Obs Twekkelerveld had het beste idee om alle kinderen in de klas gelijke kansen te bieden, namelijk de Heldenreis. Met dit idee heeft de school een klassenfeestje en een cheque van €5000,- gewonnen om het idee verder uit te werken.

Doelstelling 2019

Het overkoepelende doel van ons project is om ouders, kinderen en leerkrachten bewust te maken van het feit dat IEDEREEN iets kan doen tegen Sociale Uitsluiting van kinderen. Dat kan door Klassenfeestjes, maar ook bijvoorbeeld door buitenbeentjes een keer uit te nodigen voor een speeldate of een kleiner feestje.

Met ons project richten wij ons vooral op het realiseren van Klassenfeestjes. We vinden dat elk basisschoolkind in Nederland (en België) tenminste eens per jaar een Klassenfeestje moet hebben. Zodat er geen kinderen meer zijn die nooit een feestje hebben.
Dit is een ambitieus doel als je je realiseert dat er 65000 basisschool klassen zijn dus 65000 klassenfeestjes per jaar. Dat is ons doel. Ambitieus? Ja! Onmogelijk? Ach, om met Pippi Langkous te spreken: “We hebben het nog nooit gedaan, dus we denken dat we het wel kunnen.”
DSCF8994

Nieuwe locaties gezocht

groepsfoto-gekke-bekken-696x465
In Groningen stellen verschillende locaties zich gratis beschikbaar om een feestje te geven waar alle kinderen uit de klas een uitnodiging ontvangen. Wij zijn op zoek naar meer locaties die zich gratis beschikbaar willen stellen. Heb je een idee voor een locatie? Of heb je hulp nodig om een locatie te benaderen voor het geven van een Klassenfeestje? Neem dan contact met ons op.

Help jij ons mee?

Wij vinden dat Klassenfeestje veel aandacht verdient! Alle kinderen hebben het recht op een uitnodiging voor een feestje. Help jij ons bij het verspreiden van dit goede initiatief? Of heb je ideeën over hoe wij nog meer aandacht kunnen krijgen? Neem dan contact met ons op.
DSCF9024
SKN_logo_CMYK_g-r_gecentreerde logo
HG nederlands - RGB - beeldmerk oranje, tekst zwart
logo (1)
logo rug goed
facebook twitter website 
MailPoet